Persbericht - Gent - Spuwer voorgeleid voor onderzoeksrechter en aangehouden

Op donderdag 28 mei 2020 omstreeks 11u deed zich een spuwincident voor ter hoogte van het Heilig Hartplein in Gent.

Enkele mensen waren aan het werk in de kerk Heilig-Hart ter voorbereiding van de voedselbedeling in de namiddag. Twee mannen probeerden de kerk te betreden en vielen de aanwezigen lastig. Eén van de aanwezigen vroeg aan de twee mannen om zijn collega’s in de kerk met rust te laten en weg te gaan. Hierop werd één van hen verbaal agressief en spuwde enkele keren in de richting van het slachtoffer en riep ‘corona’.

Vervolgens contacteerde het slachtoffer de politiediensten. De beide mannen bleven nog even ter plaatse, maar wanneer de politie van PZ Gent aankwam, waren ze reeds verdwenen. Even later zag één van de aanwezigen de verdachte wat verder in de straat lopen. Hierop kon de politie de man arresteren.

Het parket Oost-Vlaanderen besloot de verdachte, een 52-jarige man uit Gent, voor te leiden voor de onderzoeksrechter in Gent wegens ‘verspreiding van klaarblijkelijk ongevaarlijke stoffen die ernstige gevoelens van vrees voor aanslagen kunnen opwekken’. De onderzoeksrechter heeft de man aangehouden.

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen