Persbericht - Gent - Spuwer wordt voorgeleid voor onderzoeksrechter

Woensdag 27 mei 2020 vond rond 20u50 een spuwincident plaats ter hoogte van de Kleine Vismarkt in Gent.

Toen een voetganger wou oversteken, sneed een maaltijdbezorger op een bromfiets hem aan hoge snelheid de pas af. De voetganger diende achteruit te springen om niet omver gereden te worden. Wanneer de voetganger onbegrijpend zijn handen in de lucht stak, keerde de bromfietser terug en begon te roepen en schelden. De voetganger bleef rustig en legde uit dat de rijstijl van de bromfietser heel gevaarlijk is.

Een man en vrouw die voorbij wandelden, mengden zich in de discussie aangezien de bromfietser zich heel agressief gedroeg. Ook het koppelde maande hem aan rustig te blijven en wees hem op zijn gevaarlijke rijstijl. Hierop begon de verdachte te roepen en te schelden naar het koppel. De man van het koppel besloot dat dit gedrag niet door de beugel kon en nam een foto van de verdachte zijn nummerplaat. De verdachte probeerde hierop de GSM van de man af te nemen, maar dit lukte hem niet.  Gefrustreerd spuwde hij op het koppel. Na het spuwen snelde de verdachte aan hoge snelheid weg op zijn bromfiets.

Wanneer de slachtoffers verder wandelden, kwam de verdachte plots terug aangereden. Hij snelde het koppel voorbij en gooide een ei naar hen. Hierna nam de verdachte de vlucht.

Het parket Oost-Vlaanderen besloot de verdachte, een 18-jarige man uit Gent, voor te leiden voor de onderzoeksrechter in Gent wegens ‘verspreiding van klaarblijkelijk ongevaarlijke stoffen die ernstige gevoelens van vrees voor aanslagen kunnen opwekken’. De man mocht na verhoor door de onderzoeksrechter beschikken.

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen