Persbericht - Gent - Twee winkeldieven gevat

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

Gisteren, zondag 3 december 2017, ging in Gent de eerste koopzondag van dit eindejaar door. Omstreeks 16u kon een patrouille ‘gauwdiefstallen’ van de lokale politie van Gent twee winkeldieven op heterdaad vatten.

De politiepatrouille had enkele personen in het vizier die zich verdacht gedroegen in kledingwinkel Pull and Bear in de Veldstraat. Eén van hen had een rugzak uit de rekken genomen en was ermee in een pashokje gegaan. Twee andere verdachten namen kledingstukken uit de rekken en gaven deze door aan de verdachte in het pashokje. Kort daarop verliet de verdachte met de rugzak het pashokje. De verdachte en zijn twee kompanen, waarvan nog iemand met een rugzak, begaven zich naar de uitgang zonder iets ter betaling aan te bieden aan de kassa.

Twee verdachten konden op de Korenmarkt door de politie worden geïntercepteerd. De derde verdachte kon ontkomen in de aanwezige mensenmassa.

In de (gestolen) rugzak van de eerste verdachte werden een aantal gestolen kledingstukken aangetroffen afkomstig uit Pull and Bear. In de rugzak van de tweede verdachte zaten kledingstukken afkomstig uit Pull and Bear en H&M. De twee verdachten werden gearresteerd.

Het gaat om een 23-jarige man met de Marokkaanse nationaliteit en een 28-jarige man met de Libische nationaliteit, beiden zonder gekende woonplaats.

Beide mannen werden door het parket onmiddellijk gedagvaard en zullen zich op 11 januari 2018 moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Gent.

Caroline Jonckers, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen 

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

Ander Persberichten