Persbericht - Gent - Verdachte van bedreigingen en diefstal school Ottogracht en ziekenhuis Jan Palfijn opgepakt en aangehouden

In de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 juni 2020 omstreeks 03u50 kreeg PZ Gent een oproep vanuit AZ Jan Palfijn in Gent. Er werd melding gemaakt dat een man het ziekenhuis was binnengedrongen, door de gangen liep, en met een voorwerp aan het zwaaien was. De man zou verschillende patiëntenkamers doorzocht hebben. Toen hij opgemerkt werd door twee verpleegkundigen, bedreigde hij hen met een mes.

Bij aankomst kon de politie de man vrijwel onmiddellijk aantreffen en arresteren. Er raakte niemand gewond.

Bij nazicht in het ziekenhuis bleek dat er een aantal ruimtes overhoop waren gehaald en er een deur werd geforceerd.

De verdachte is een 35-jarige man uit Langemark-Poelkapelle.

Uit verder onderzoek blijkt dat de man ook in aanmerking komt voor feiten van bedreigingen en diefstal van afgelopen vrijdagavond 26 juni 2020 in een school aan de Ottogracht in Gent. Daar was een man omstreeks 20u binnengedrongen tijdens een klassenraad. Hij bedreigde er de aanwezige leraars met een snoeischaar en een injectiespuit en kon geld meenemen. De politie van Gent was zeer vlug ter plaatse en doorzocht het hele gebouw maar kon de man toen niet meer aantreffen.

Op vordering van het parket Oost-Vlaanderen werd de man vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent wegens afpersing, diefstal en verboden wapendracht. De onderzoeksrechter heeft de man aangehouden.

Op vraag van het parket heeft de onderzoeksrechter een psychiater-deskundige aangesteld om de geestestoestand van betrokkene te onderzoeken.

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen