Persbericht - Gent - verkeersagressie

Maandagavond 8/10/2018 omstreeks 23u45 is de lokale politie van Gent tussengekomen naar aanleiding van feiten van verkeersagressie op de Wiedauwkaai in Gent.

Er ontstond een discussie tussen de bestuurders van een personenwagen Audi en een personenwagen Volvo nav het rijgedrag van de bestuurder van de Volvo.

Ter hoogte van het kruispunt met Buitensingel kwam het tot een confrontatie tussen de partijen toen ze beiden voor het rode licht stonden.

De bestuurder en de passagier van de Volvo stapten uit en belaagden de bestuurder van de Audi. Er werd gepoogd om met een brandblusapparaat de voorruit van de Audi in te gooien. Met het brandblusapparaat werd dan een zijruit ingeslagen. Nadien namen de verdachten een betonsteen waarmee ze het zijraam van het voertuig ingooiden.

De bestuurder van de Audi, een 43-jarige man uit Gent, die in zijn wagen was blijven zitten, werd licht gewond door de glasscherven.

Ter hoogte van Einde Were kon de politie de 2 belagers intercepteren. Het gaat om mannen van resp. 28 jaar (bestuurder) en 25 jaar (passagier), beiden uit Gent.

Het parket besliste om de 2 verdachten voor te leiden voor de onderzoeksrechter in Gent wegens kwaadwillige belemmering van het verkeer, vernielingen van een voertuig en opzettelijke slagen en verwondingen.

De onderzoeksrechter heeft beide verdachten aangehouden.

An Schoonjans, persmagistraat parket Oost-Vlaanderen