Persbericht - Gent - verkeersongeval met zwaar gewond

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

Gisterennamiddag omstreeks 16u15 vond in Gent een zwaar verkeersongeval plaats op de Europaweg (Watersportbaan) waarbij 3 personenwagens betrokken waren.

Een personenwagen Citroën C5 komend uit de richting van de R4 kwam frontaal in aanrijding met een personenwagen Opel Adam die uit de tegenovergestelde richting kwam. Een 61-jarige vrouw raakte hierbij zwaar gewond en verkeert nog steeds in levensgevaar. Een 3de personenwagen, een Toyota Corolla, raakte beschadigd. De bestuurder, een 40-jarige man uit Gent, bleef ongedeerd.

De bestuurder van de personenwagen Citroën week om een nog ongekende reden af van zijn rijvak en raakte eerst de Toyota Corolla ter hoogte van de achteruitkijkspiegel. De wagen Opel Adam die achter laatstgenoemd voertuig reed, bestuurd door een 61-jarige vrouw uit Gent, werd wel volop geraakt.

De personenwagen Citroën ging overkop. De bestuurder, een 76-jarige man uit Gent, raakte licht gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De 61-jarge vrouw in de aangereden Opel Adam raakte zwaar gewond en verkeert tot op heden nog in levensgevaar.

De 76-jarige bestuurder legde een negatieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Er werd eveneens een wetsdokter aangesteld in hoofde van de bestuurder van het aanrijdend voertuig.

Door het ongeval was er tijdens de avondspits grote verkeershinder in de ruime omgeving van de watersportbaan.

An Schoonjans, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

Ander Persberichten