Persbericht - Gent - Vier personen gewond bij reeks steekincidenten

Gisterennamiddag deed er zich een reeks steekincidenten voor in Mariakerke en Gent. Op drie verschillende locaties werden in totaal vier personen aangevallen met een mes.

Het eerste slachtoffer, een 26-jarige man uit Lievegem, werd omstreeks 15u55 neergestoken in de Oranjeboomstraat in Mariakerke en verkeerde gisterenavond in levensgevaar. Omstreeks 16u05 werd een 37-jarige vrouw neergestoken in de Korte Rijakkerstraat in Mariakerke. Het slachtoffer raakte ernstig gewond maar verkeert niet in levensgevaar. Omstreeks 16u15 werden in de Bevrijdingslaan in Gent nog twee passanten aanvallen met een mes. Het betreft twee mannen van respectievelijk 45 en 52 jaar. Eén van hen verkeerde gisterenavond nog in levensgevaar.

De politie werd verwittigd en kon de verdachte van al deze incidenten in de Bevrijdingslaan ontwapenen met een schot in de hand. Het betreft een 26-jarige vrouw uit Gent. De verdachte werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. Nadien werd ze overgebracht naar het politiecommissariaat voor verhoor.

De vrouw werd gearresteerd en zal op vordering van het parket OVL worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent op verdenking van moordpoging. Het parket vraagt de aanhouding.
De onderzoeksrechter, het parket en het  labo stapten gisteren af op de drie locaties. Er werd ook een ballistisch expert en een wetsdokter aangesteld.
Het parket Oost-Vlaanderen heeft een gerechtelijk onderzoek gevorderd met betrekking tot de verschillende steekincidenten. Er zijn geen aanwijzingen dat de vrouw een terroristisch motief had. Zoals standaard voorzien is, wordt er ook een opsporingsonderzoek gevoerd naar het gebruik van het vuurwapen door de politie.

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen