Persbericht - Gent - Vluchtende inbreker overleden na aanrijding door trein

Gisterenavond omstreeks 23u20 ging het inbraakalarm af in een filiaal van elektroketen Coolblue gelegen aan de Antwerpsesteenweg in Sint-Amandsberg. Drie personen waren de winkel binnengedrongen door een ruit in te slaan. De politie werd verwittigd en kwam ter plaatse.

De drie verdachten konden ondertussen de winkel uitvluchten, met buit.

Eén van de verdachten vluchtte in de richting van de spoorweg. Bij het oversteken van de spoorweg werd hij gegrepen door een aankomende trein. De man werd weggekatapulteerd en kwam terecht op de rijbaan (Antwerpsesteenweg). Hij overleed ter plaatse.

Een deel van de buit werd in de onmiddellijke omgeving van het slachtoffer aangetroffen. Op de trein waren geen passagiers aanwezig. Het betrof een werktrein.

Een tweede verdachte werd door de politie aangetroffen in een tuinhuis in de buurt. Hij had een deel van de buit in zijn bezit. Hij werd gearresteerd.

De derde verdachte kon ontkomen.

De overleden persoon betreft een 21-jarige man met de Roemeense nationaliteit, zonder gekende woonplaats.

De verdachte die kon gevat worden, een 24-jarige Roemeen zonder gekende woonplaats, wordt op vordering van het parket voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. Het parket vraagt zijn aanhouding.

De derde verdachte wordt actief opgespoord.

Het onderzoek loopt volop.

 

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen