Persbericht - Geraardsbergen - geweld tegen politie

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

Gisterenavond omstreeks 19u30 werd de politie van Geraardsbergen/Lierde opgeroepen ivm een vechtpartij in een café gelegen aan het Stationsplein in Geraardsbergen. Een klant zou een slag gekregen hebben van een andere persoon (de verdachte).

De politie kwam ter plaatse en de verdachte werd aan een identiteitscontrole onderworpen. Hij bleek geen geldige verblijfsdocumenten te kunnen voorleggen. De politie besliste om de man mee te nemen naar het politiebureel.

In het politiebureel weigerde de man iedere medewerking, werd hij agressief tegenover de politiemensen. Daarop werd beslist om de man tijdelijk onder te brengen in een cel. In de cel spuwde de verdachte in de richting van een politieman die hem begeleidde. Er kwam speeksel terecht in de mond van de politieman. Twee collega’s kwamen bijstand leveren; de verdachte slaagde er evenwel nog in om in de buik van de eerste politieman te schoppen. Uiteindelijk kon de deur van de cel gesloten worden.

De feiten werden vastgelegd op camerabeelden.

Aangezien de verdachte, een 46-jarige man met de Marokkaanse nationaliteit, gekend is als druggebruiker, zal de politieman die spuwsel in de mond kreeg zich moeten laten controleren op mogelijke infecties.

De verdachte wordt vandaag op vordering van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde wegens “geweld tegen ministeriële ambtenaren en agenten die dragers zijn van het openbaar gezag of van de openbare macht, in de uitoefening of ter gelegenheid van de uitoefening van hun bediening”. Het parket vraagt zijn aanhouding.

Het parket OVL hanteert een nultolerantie wat betreft geweld tegen politie.

Sarah Demeyer, persmagistraat parket Oost-Vlaanderen

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

Ander Persberichten