Persbericht - Gerechtelijk onderzoek naar drughandel in de ruime regio van Klein-Brabant.

De lokale politie van politiezone Klein-Brabant voert sinds begin dit jaar onder leiding van de Mechelse onderzoeksrechter een gerechtelijk onderzoek naar drughandel in de ruime regio van Klein-Brabant.

 

Op 27 maart 2018 werden na doorgedreven onderzoek, in goede samenwerking met de lokale politie Buggenhout-Lebbeke, twee verdachten met hun voertuig onderschept te Lebbeke. Zij werden in bezit gevonden van een hoeveelheid hasjiesj bestemd voor verdere verkoop.

Daaropvolgend werd een huiszoeking uitgevoerd op het adres van de verdachten in Lebbeke . Hierbij werd materiaal voor de teelt van cannabis aangetroffen alsook een grote hoeveelheid marihuana ( 3225 gram) , hasjiesj ( 306 gram), amfetamine ( 871 gram) en heroïne ( 43 gram). Uit het gevoerde onderzoek bleek dat de drugs waren bestemd voor verkoop aan afnemers in de provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant.

Naar aanleiding van deze vaststellingen werden de 2 verdachten gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Antwerpen, afdeling Mechelen. Beide personen werden aangehouden en opgesloten in de gevangenis. Het betreffen een 42 jarige man uit Lebbeke en een 60 jarige vrouw uit Nederland.

Daarop aansluitend werden bijkomende huiszoekingen uitgevoerd bij een lokale dealer en zijn vriendin in Klein-Brabant. Bij deze huiszoekingen werd eveneens materiaal voor de teelt van cannabis alsook een hoeveelheid drugs aangetroffen welke bestemd was voor de verkoop in de regio Klein-Brabant en Schelle.

De 46 jarige man en zijn 32 jarige vriendin, beiden uit PUURS, werden na arrestatie voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De man werd aangehouden en opgesloten in de gevangenis,zijn vriendin werd vrijgelaten onder strenge voorwaarden.

Het onderzoek zal verder gezet worden door de lokale politie van Klein-Brabant onder leiding van de Mechelse onderzoeksrechter.