Persbericht - Grobbendonk - Arrestatie door politie Neteland van vier verdachten van een grijpdiefstal aan het Astridplein te Grobbendonk.

Donderdagvoormiddag arresteerde politie Neteland vier verdachten van een grijpdiefstal aan het Astridplein te Grobbendonk.

De vier, twee 18-jarigen en twee minderjarigen, worden verdacht van het plegen van een grijpdiefstal op een 79-jarige man aan het Astridplein te Grobbendonk. Zij werden in verdachte omstandigheden opgemerkt in de Leopoldstraat tijdens de zoektocht van de politie naar aanleiding van de grijpdiefstal.

De grijpdiefstal gebeurde donderdag omstreeks 10 uur. Het slachtoffer liep ter hoogte van de parking van het Astridplein toen hij plots langs achter werd vastgegrepen. Hij voelde hoe zijn buideltasje van zijn lichaam getrokken werd en zag vervolgens een persoon weglopen in de richting van de Leopoldstraat.

De politie werd onmiddellijk verwittigd en er volgde een zoekactie in de omgeving.

Een opmerkzaam wijkagent zag hoe vier jongemannen zich te voet begaven in de Leopoldstraat in de richting van Viersel. Omdat enkelen aan de beschrijving van de verdachten voldeden, werden de mannen gecontroleerd en gearresteerd.

De twee meerderjarigen werden op vordering van het parket voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Turnhout en aangehouden. Zij verschijnen dinsdag voor de raadkamer.

De twee minderjarigen zijn ter beschikking gesteld van de jeugdrechter van hun woonplaats.

De auto van één van de jongemannen die geparkeerd stond in de Leopoldstraat werd in beslag genomen.

I. Delissen.