Persbericht - Grobbendonk - Drie mannen aangehouden na ontdekking actief drugslabo

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

PZ Neteland heeft dinsdagmiddag aan de Herentalsesteenweg in Grobbendonk een actief drugslabo ontdekt. Drie  mannen (22, 29 en 35 jaar) uit Nederland konden ter plaatse worden gearresteerd. De drie verdachten werden vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout, die besliste hen aan te houden op verdenking van vervaardiging van psychotrope stoffen in vereniging en lidmaatschap van een criminele organisatie.

De politie ging gisterennamiddag ter plaatse nadat er een melding was binnengekomen van verdachte handelingen in de omgeving van een loods ter hoogte van de Herentalsesteenweg in Grobbendonk. Bij het toekomen aan de loods was er indringende chemische geur waar te nemen die wees op de aanwezigheid van een drugslabo. De politie besloot over te gaan tot een huiszoeking. Hierbij konden drie mannen, die actief bezig waren in het drugslabo, worden gearresteerd.  Ze werden verhoord en voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout, die besliste hen aan te houden.

Gespecialiseerde diensten zoals brandweer en AGS zijn ter plaatse gekomen om de situatie te beveiligen en om ervoor te zorgen dat het illegale labo op een veilige manier verder kon ontmanteld worden.

Het onderzoek wordt verdergezet door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) onder leiding van de onderzoeksrechter. De verdachten verschijnen vrijdag voor de raadkamer.

Anoniem meldpunt drugsplantageontdekt.be

Heb je een vermoeden van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval? Een verdachte situatie in de provincie Antwerpen melden kan via het meldpunt www.drugsplantageontdekt.be. Met deze website willen het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen de burgers de kans geven om op een veilige en anonieme manier de politie te verwittigen over de aanwezigheid van cannabisplantages, drugslabo’s of de dumping van drugsafval. Zo strijden we samen tegen drugscriminaliteit.

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten