Persbericht - Hasselt - snelrecht voor weerspannigheid

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Op maandag 16 mei 2022 rond 13u ging de PZ LRH over tot een controle van twee personen aan het station van Hasselt. Het betroffen een man van 20 jaar uit Diest en een minderjarige jongen uit Limburg. Tijdens de controle namen de inspecteurs een geur van cannabis waar. Gezien de verdachten reeds gekend waren bij het gerecht, ging de patrouille over tot een fouillering van de verdachten.

Doordat de meerderjarige verdachte niet wilde meewerken, probeerde een agent de verdachte te boeien. Daarbij stelde de verdachte zich weerspannig op naar de agent toe. Er volgde heel wat duw- en trekwerk, waarbij een agent uiteindelijk samen met de verdachte op de grond belandde. Uiteindelijk konden de agenten de verdachte toch boeien. Door de weerspannigheid werden enkele spullen van de agenten beschadigd. Een agent geraakte ook lichamelijk gekwetst, waardoor deze vijf dagen arbeidsongeschikt werd verklaard.

In zijn verhoor gaf de verdachte mee dat hij niet geduwd zou hebben, hij zou zich enkel weggetrokken hebben.

Het parket van Leuven heeft beslist de meerderjarige verdachte te dagvaarden volgens de procedure van snelrecht. Hij moet zich in juli komen verantwoorden bij de correctionele rechtbank te Leuven voor weerspannigheid.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten