Persbericht - Heist-op-den-Berg - Derde aanhouding in onderzoek speedlab

In het onderzoek naar een synthethisch drugslab in Heist-op-den-Berg heeft de onderzoeksrechter een derde verdachte, een 49-jarige man uit Maasmechelen, aangehouden.

 

Op 6 mei 2021 werd in een loods achter een woning aan de Schriekstraat in Heist-op-den-Berg een actief synthetisch drugslabo aangetroffen. Vermoedelijk werd er speed geproduceerd. Op het moment van de inval kon de politie een 19-jarige Nederlander arresteren. Later werd ook een 51-jarige man opgepakt. Op dit moment zijn die twee mannen nog aangehouden.

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen voerde het verdere onderzoek uit onder leiding van de onderzoeksrechter.

In het kader van het onderzoek werd afgelopen week een huiszoeking uitgevoerd bij een 49-jarige man uit Maasmechelen. FGP werkte daarvoor samen met PZ Lama. Bij die zoeking werden materialen aangetroffen die zouden kunnen dienen voor de productie van psychotrope stoffen, maar ook cannabis en meer dan 6.000 euro cash.

De onderzoeksrechter heeft de veertiger donderdag onder aanhoudingsmandaat geplaatst, dinsdag verschijnt bij voor de raadkamer.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen