Persbericht - Heist-op-den-Berg - Minnelijke schikking in dossier van voedselfraude

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De raadkamer in Antwerpen heeft donderdag een minnelijke schikking bekrachtigd in een onderzoek naar voedselfraude door een bedrijf uit Heist-op-den-Berg. Het dossier wordt op deze manier afgerond.

Het dossier is begin 2017 gestart met klachten van twee ex-werknemers bij de FOD Economie over het bedrijf. Via het Federaal Voedselagentschap werd een gerechtelijk onderzoek geopend in Antwerpen. Het onderzoek heeft een voedselfraude aan het licht gebracht, waarbij onder meer geknoeid werd met leverbonnen, stalen voor controle, de etiketten met de houdbaarheidsdatum van producten en met etiketten waardoor buitenlands kippenvlees een Belgisch label kreeg. 

Na het afsluiten van het gerechtelijk onderzoek heeft het Openbaar Ministerie gekozen om het dossier op een zo efficiënt mogelijk manier een gevolg te geven. Er werd gekozen voor een verruimde minnelijke schikking voor een bedrag van 100.000 euro. Dat bedrag werd intussen betaald en daarom kan het dossier rond de voedselfraude worden afgesloten.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten