Persbericht - Herent - Gerechtelijk Onderzoek diefstallen met braak

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

In de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 oktober 2022 kreeg de PZ Herko (Herent-Kortenberg) melding van een diefstal in de sporthal aan de Kouterstraat te Herent. Een getuige zag de verdachte wandelen richting het basketbalterrein waar men een toegangsbadge van de sporthal kon aantreffen. Bij het betreden van het gebouw konden de politiediensten vaststellen dat er sporen van inbraak waren. De verdachte werd aangetroffen op een werf iets verderop en werd gearresteerd.

Op de plaats waar de verdachte werd opgemerkt werden twee tablets en een mes aangetroffen. Bij de fouillering vond men verder nog een paar handschoenen, muziekoortjes en een bedrag van 86 euro in muntstukken. 

Door onderzoek van de politie en het labo van de federale politie kon de verdachte aan de hand van de sporen van zijn schoenafdruk gelinkt worden aan een diefstal in café Den Travoo en een inbraak in een mobilhome te Herent eerder op de dag.

De verdachte betreft een man zonder wettelijke verblijfplaats in België. Hij beweerde minderjarig te zijn, maar uit het leeftijdsonderzoek bleek dat hij meerderjarig is. Tijdens het verhoor ontkende verdachte de feiten en beweerde zich er niets over te herinneren.

Het parket van Leuven vorderde de onderzoeksrechter voor diefstal, diefstal met braak en illegaal verblijf. De verdachte werd vorige vrijdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter en aangehouden. Morgen dient hij voor de raadkamer te verschijnen.

Het onderzoek wordt verder gezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

 

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten