Persbericht - Herentals - Twee aanhoudingen na vondst cannabisplantage

De onderzoeksrechter heeft twee mannen van 36 en 67 aangehouden na de vondst van een cannabisplantage maandagochtend in Herentals. De ontdekking kwam er na een anonieme melding via het meldpunt voor cannabisplantages, drugslabo's en dumping van drugsafval.

 

De lokale politie Neteland heeft maandagochtend tijdens een inval in de Lange Eerselsstraat in Herentals een cannabisplantage met 130 planten aangetroffen. Daarnaast nam de politie ook 7,8 kilo cannabistoppen en 3.800 euro cash in beslag. De inval kwam er na een anonieme melding van verdachte situaties in de omgeving van het pand. Lokale Politie Neteland startte naar aanleiding van die melding een onderzoek. Dat doorgedreven onderzoek van de lokale recherche resulteerde maandagochtend in een huiszoeking. De twee mannen die in de woning aanwezig waren, een 67-jarige Nederlander en een 36-jarige man met de Bosnische nationaliteit, werden gearresteerd door de politie. Ze werden dinsdagochtend voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Turnhout, die besliste om hen aan te houden. Vrijdag beslist de raadkamer over hun verdere aanhouding.

 

Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse en de plantage werd ontmanteld.

 

Heb je een vermoeden van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval? Een verdachte situatie in de provincie Antwerpen melden kan via het meldpunt https://www.drugsplantageontdekt.be/. Met deze website willen het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen de burgers de kans geven om op een veilige en anonieme manier de politie te verwittigen over de aanwezigheid van cannabisplantages, drugslabo’s of de dumping van drugsafval. Zo strijden we samen tegen drugscriminaliteit.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen