Persbericht - Heverlee - Gerechtelijk Onderzoek naar poging tot doodslag

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Op zaterdag 29 oktober 2022 omstreeks 18u50 werden de federale politiediensten in kennis gesteld van een steekpartij die plaatsvond op een snelwegparking te Heverlee die gelegen is langs de E40 richting Luik. Eens ter plaatse verneemt men dat er verschillende ploegen van de lokale politie aanwezig zijn, met name PZ Voer en Dijle en PZ Herko (Herent-Kortenberg). Het slachtoffer, een 50-jarige man dewelke woonachtig is in Roemenië, vertoonde een steekwonde in de rug en had verder ook een wonde aan zijn been. Het slachtoffer werd meteen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg te Leuven.

De verdachte werd reeds van zijn vrijheid beroofd door een ploeg van PZ Herko. De verdachte betreft een 46-jarige man dewelke eveneens woonachtig is in Roemenië. De verdachte verklaarde dat het slachtoffer hem eerst slagen had toegediend en dat hij hierna naar het mes heeft gegrepen uit zelfverdediging. De politiediensten konden iets verder in het gras het desbetreffende mes terugvinden.

Het parket van Leuven heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor poging tot doodslag. De verdachte werd maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. Vrijdag dient hij voor de raadkamer te verschijnen.

Het onderzoek wordt verder gezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten