Persbericht - Hoboken - vier verdachten aangehouden in onderzoek naar home-invasion

In Antwerpen zijn intussen vier verdachten van een gewelddadige home-invasion in Hoboken aangehouden door de onderzoeksrechter. De raadkamer buigt zicht morgen over de aanhouding van drie van hen.

Vrijdagvoormiddag ontving PZ Antwerpen een oproep over een home-invasion in de Hertog van Brabantlei in Hoboken die nog volop aan gang zou zijn. Het snelleresponsteam van PZ Antwerpen werd ter plaatse gestuurd en botste bij het betreden van de woning meteen op twee verdachten. Het duo sloeg onmiddellijk de voordeur terug dicht en vluchtte weg. Het SRT kon de woning binnengeraken en trof in twee kamers op de eerste verdieping een man en een vrouw aan. Beide slachtoffers waren vastgebonden met colsonbandjes en ducttape.

In de tuin van één van de nabijgelegen huizen konden iets later twee mannen van 22 en 32, beide uit Borgerhout, worden gearresteerd. Eén van hen had een rugzak bij, waarin een revolver, een machete, een hamer, een schaar en ducttape zaten.

De slachtoffers werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De bewoner verklaarde dat vier verdachten hem die ochtend hadden overmeesterd in zijn eigen woning. Ze hadden hem geslagen en vastgebonden. Het andere slachtoffer is de moeder van de bewoner die bij haar zoon op bezoek kwam. Ook zij werd meteen vastgebonden.

De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen nam het onderzoek over. Het parket Antwerpen vorderde de onderzoeksrechter voor feiten van diefstal met geweld in bende bij nacht en met wapen.

Een derde verdachte, een man van 23 uit Borsbeek, kon diezelfde avond nog worden gearresteerd.

Het trio werd zaterdag aangehouden door de onderzoeksrechter.

De vierde verdachte is een 29-jarige man uit Deurne die vandaag werd aangehouden.