Persbericht - Kalmthout - Drie verdachten opgepakt na overval op wapenhandelaar

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De Nederlandse politie heeft donderdagavond drie verdachten opgepakt na een overval op een wapenhandelaar in Kalmthout. Het parket heeft de onderzoeksrechter gevorderd.

PZ Grens ontving op donderdag 9 maart 2023 om 17u21 een oproep van een gewapende overval op een wapenhandelaar in Kalmthout. De 57-jarige eigenaar van de winkel werd overvallen door drie personen. De drie verdachten sloegen het slachtoffer in het aangezicht met een pistool met afgezaagde loop. Nadien sloegen de daders op de vlucht richting Nederland.

Meteen na de feiten werden de Nederlandse autoriteiten in kennis gesteld van de feiten. Na een achtervolging werd het voertuig onderschept in het Nederlandse Rijsbergen. Daar werden de drie verdachten aangehouden. De Rotterdammers van 16, 19 en 19 jaar werden door de Nederlandse politie gearresteerd voor verder onderzoek.

Het parket van Antwerpen heeft de onderzoeksrechter gevorderd. Die zal de overlevering van de drie verdachten aan ons land vragen. In afwachting daarvan verblijven ze in de Nederlandse cel.

Contact: communicatiecel Parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten