Persbericht - Kalmthout/'s-Hertogenbosch - 2 aanhoudingen in onderzoek naar zwendel in gestolen luxevoertuigen

De raadkamer in Antwerpen heeft vandaag de aanhouding van twee Litouwse mannen bevestigd. Ze zijn aangehouden op verdenking van heling en bendevorming. De aanhouding kadert in een onderzoek van Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen (afdeling goederen) naar zwendel in gestolen voertuigen.

Eerder werden bij een tussenkomst in september dit jaar door PZ Grens in een loods bij een voormalig landbouwbedrijf in Kalmthout al twee gestolen luxevoertuigen aangetroffen. Deze tussenkomst vond plaats nadat er vanuit Nederland melding gemaakt werd van een gestolen voertuig. Het bleek om huurauto's te gaan die internationaal geseind stonden omdat ze na het verstrijken van de afgelopen huurtermijn niet werden teruggebracht. Bij de zoeking werden ook twee mannen aangetroffen. Bovendien was er gespecialiseerd materiaal aanwezig om auto's van een nieuwe identiteit te voorzien of radiosignalen te verstoren. Dit deed vermoeden dat de loods al een hele tijd dienst deed als ruimte voor zwendel in gestolen voertuigen. De twee mannen van 30 en 50 jaar werden op dat moment aangehouden.

Het onderzoek werd overgenomen door FGP en dat resulteerde gisteren in een actie in loodsen in de buurt van een voormalige champignonkwekerij in 's-Hertogenbosch. Daar werden opnieuw twee gestolen Landrover Range Rovers, ter waarde van meer dan 100.000 euro aangetroffen, die enkele dagen voordien in Duitsland gestolen waren.

Vandaag besliste de Raadkamer om de twee verdachten verder aan te houden. Het gerechtelijk onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter wordt nu verdergezet.