Persbericht - Kasterlee - Vrouw opnieuw aangehouden voor oplichtingspraktijken

Er loopt een nieuw gerechtelijk onderzoek tegen een 41-jarige vrouw uit Kasterlee. De onderzoeksrechter heeft haar gisteren aangehouden.

De vrouw werd in het verleden veroordeeld voor oplichtingspraktijken. Minstens sinds haar invrijheidstelling in december vorig jaar bleek dat ze opnieuw zou zijn vervallen in haar misdadige gewoontes.

Het parket Antwerpen ontving opnieuw klachten die allemaal gebundeld werden. Na recent persartikel liepen nog meer klachten binnen. De werkwijze blijft identiek. Er worden spullen gekocht, maar niet betaald. Vervalste aankoopbewijzen zouden verkopers om de tuin moeten leiden. In sommige gevallen werden de gekochte spullen meteen te koop aangeboden.

Op vraag van het parket Antwerpen heeft  PZ Regio Turnhout de 41-jarige vrouw maandagavond van haar vrijheid beroofd na een achtervolging in Kasterlee. In haar auto werd een kleine hoeveelheid cocaïne gevonden. Bij een huiszoeking trof de politie nog pepperspray aan.

Dinsdag werd de onderzoeksrechter gevorderd die de vrouw dan in de loop van dinsdag heeft aangehouden. De feiten zijn gekwalificeerd als valsheid in geschriften, oplichting, misbruik van vertrouwen, inbreuken op de drugswet, inbreuken op de wapenwet, gewapende weerspannigheid en valse naamdracht. Vrijdag verschijnt ze voor de raadkamer.

Het onderzoek wordt verdergezet.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen