Persbericht - Koekelberg - Poging tot moord

Feiten : poging tot moord
Datum en plaats : in de nacht van 10 op 11 november 2018 te Koekelberg
Verdachte : C.V.R., man, °1982
Slachtoffer : Z., meisje,°2018 (3 maanden oud)

Op zondag 11 november 2018 omstreeks 4u30 ’s morgens biedt een man zich op het commissariaat van de lokale politie Brussel WEST. De man, C.V.R, verklaart spontaan dat hij zijn dochter opzettelijk op de grond heeft gegooid omdat ze huilde en haar flesje niet wou drinken.

Hij werd onmiddellijk van zijn vrijheid beroofd en later omstandig verhoord. In zijn verhoor bevestigt hij de eerder afgelegde spontane verklaring.

De lokale politie Brussel WEST heeft onmiddellijk contact opgenomen met de moeder van het slachtoffertje. De moeder was niet aanwezig op het moment van de feiten. Zij is vrijwel onmiddellijk na de feiten thuisgekomen (rond 02u) en is dadelijk met haar dochtertje naar het ziekenhuis vertrokken.

Het slachtoffertje is opgenomen op de dienst intensieve zorgen en verkeert in kritieke toestand. Het is onduidelijk hoe de toestand van het meisje zal evolueren, ze heeft diverse verwondingen opgelopen, ondermeer aan het hoofd.

Het parket van Brussel heeft zondag een onderzoeksrechter gevorderd met het oog op het afleveren van een aanhoudingsmandaat voor C.V.R.

C.V.R. is op maandag 12/11/2018 voor de onderzoeksrechter verschenen en aangehouden op verdenking van poging moord, minstens poging doodslag.

Hij zal op vrijdag 16/11/2018 voor de raadkamer moeten verschijnen, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.

Het parket kan ook bevestigen dat C.V.R. reeds gekend is voor gelijkaardige feiten. Hij werd veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf en heeft in 2017 de gevangenis mogen verlaten om het laatste deel van zijn straf uit te zitten onder de vorm van elektronisch toezicht. Zijn straf is afgelopen in februari 2018.

Ine VAN WYMERSCH - Woordvoerder