Persbericht - Kontich - Onderzoek geopend na aanval op buschauffeur

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Het parket Antwerpen is een onderzoek gestart naar een poging tot moord, nadat een buschauffeur van vervoersmaatschappij De Lijn donderdagavond werd aangevallen aan het station van Kontich.

 

De 58-jarige buschauffeur uit Puurs-Sint-Amands kwam rond 17.10 uur toe aan het station van Kontich. Omdat hij te vroeg was, wilde hij even een sigaret roken. Hij opende de deur van de bus. Een 15-jarig meisje uit Kontich stapte om hem af om inlichtingen te vragen. Op dat moment dook een man op die zich meteen op de buschauffeur richtte en tijdens een schermutseling met – vermoedelijk -  een mes uithaalde.

Na de aanval zette de verdachte het op een lopen. De buschauffeur sloot de deuren. Mogelijk verkeerde hij in shock en zette hij zijn rit verder richting Lier. Pas in de stelplaats in Tisselt (Willebroek) had hij in de gaten dat hij steekwonden had opgelopen en belde zijn collega’s de politie.

Het slachtoffer werd verzorgd en overgebracht naar het UZA in Edegem. Volgens de artsen is er sprake van tien steekwonden in de buikstreek, ter hoogte van de hals, in het rechterbovenbeen en in de armen. De verwondingen zijn levensbedreigend. Het slachtoffer werd opgenomen in het ziekenhuis en kon nog maar kort verhoord worden.

Het onderzoek wordt verdergezet.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten