Persbericht - Kortenberg/Zaventem/Sint-Lambrechts-Woluwe - Diefstallen uit voertuigen

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 april 2022 werd in Kortenberg een diefstal gepleegd uit een geparkeerd voertuig op de Elisabethlaan. De ruit werd ingeslagen, waarna er een rugzak met laptop en bijbehorende spullen werden gestolen. Het slachtoffer merkte dit op in de ochtend van donderdag 7 april, waarna hij de politie contacteerde.

In diezelfde nacht werd er op een parking in Zaventem eveneens ingebroken in een geparkeerd voertuig. Ook hier werd de ruit ingeslagen en kon een portefeuille worden ontvreemd.

Op 7 april omstreeks 5u in de ochtend heeft een patrouille van PZ Montgomery in Sint-Lambrechts-Woluwe drie mannen opgemerkt die aan de portieren van geparkeerde wagens trokken, vermoedelijk een poging om deze te openen. De agenten gingen over tot de controle van de drie mannen, waaruit bleek dat zij geen wettige verblijfsvergunning hebben in België. Het betreffen twee meerderjarigen (vermoedelijk 21 en 31 jaar oud) en één minderjarige (vermoedelijk 15 jaar oud).  Ze werden gearresteerd voor poging tot diefstal uit een voertuig.

Bij de fouillering van de drie verdachten werden zowel de rugzak met laptop als de VISA-kaart van de eerder vermelde diefstallen teruggevonden. De verdachten ontkennen echter alle feiten.

Het parket van Leuven heeft beslist zowel de twee meerderjarigen als de minderjarige verdachten te dagvaarden volgens de snelrechtprocedure. De meerderjarigen verschijnen in mei voor de correctionele rechter, de minderjarige moet zich in juni gaan verantwoorden voor de jeugdrechter.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten