Persbericht - Laken - Heling, valsheid in geschriften en gebruik ervan

Feiten : heling, valsheid in geschriften en gebruik ervan
Datum en plaats : 01.08.2018 Laken
Verdachte : K.J. geboren in 1981
Slachtoffer : /

Deze ochtend rond 10.20 u is er een achtervolging begonnen ter hoogte van de Japanse Toren in Laken. De politiemensen achtervolgden een bestelwagen met Poolse nummerplaat die weigerde om gevolg te geven aan hun bevelen. De achtervolging eindigde onder een brug bij de afrit van Grimbergen.

Twee personen zijn te voet gevlucht. De helikopter van de federale politie (RAGO) en de speurhonden werden gevorderd ter versterking. Omstreeks 11 u hebben de politiemensen een van de twee verdachten, K. J., geboren in 1981 en reeds gekend bij de politie, opgepakt. De tweede verdachte wordt nog actief gezocht door de onderzoekers.

Het parket van Brussel is een onderzoek gestart naar heling, valsheid in geschrifte en gebruik ervan omdat de verdachte in het bezit was van valse documenten en omdat een grote hoeveelheid computermateriaal werd gevonden in de bestelwagen. Het wetenschappelijk laboratorium van de federale politie werd gevorderd en andere onderzoeksopdrachten worden momenteel uitgevoerd.

De aangehouden verdachte werd van zijn vrijheid beroofd en zal in de loop van de dag worden verhoord door de politiediensten.

Denis GOEMAN - Woordvoerder