Persbericht - Lanaken-Maasmechelen - Aanpak cannabisteelt door politie Lanaken-Maasmechelen

Parketten van de procureur des Konings Limburg
Persberichten

Op maandag 18 februari 2019 werden in opdracht van de onderzoeksrechter te Tongeren huiszoekingen uitgevoerd door politie Lanaken-Maasmechelen en politie Maasland.

Drie cannabisplantages werden ontmanteld.

Eén cannabisteelt werd aangetroffen in een woning in de Lindenlaan te Maasmechelen.  Er werd in de woning een professionele actieve en oogstrijpe plantage aangetroffen van ongeveer  400-tal planten en een 300 stekken voor opstart nieuwe plantage. Er was diefstal van nutsvoorzieningen nl. water en elektriciteit. Er werd meer dan 20.000 euro cash aangetroffen.

Tijdens een tweede huiszoeking in de Molenstraat te Maasmechelen werd eveneens een professionele actieve cannabisplantage aangetroffen van ongeveer 130 planten. Hier was er ook diefstal van nutsvoorzieningen (elektriciteit).

Tenslotte werd er een derde huiszoeking uitgevoerd in een woning aan de Kanaalstraat te Dilsen-Stokkem in samenwerking met politie Maasland. Hier werd een professioneel actieve en oogstrijpe plantage aangetroffen van 125 planten. 2 wagens werden in beslag genomen.

Er werd diefstal vastgesteld van nutsvoorzieningen (water en elektriciteit).

In alle woningen waren er tevens aanwijzingen van eerdere oogsten.

De civiele bescherming heeft de plantage ontmanteld en vernietigd.

Fluvius en de Watergroep kwamen ter plaatse voor de vaststellingen inzake diefstal nutsvoorzieningen.

Het labo van de federale gerechtelijke politie kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek.

Er werden vier personen gearresteerd nl. twee mannen van 60 jaar en 38 jaar en een vrouw van 58 jaar uit Maasmechelen en  een man van 31 jaar uit Dilsen-Stokkem. De eerste drie verdachten werden aangehouden.

Het onderzoek wordt verdergezet door het team opsporingen van politie Lanaken-Maasmechelen.

Parketten van de procureur des Konings Limburg
Persberichten

Ander Persberichten