Persbericht - Landen - Minderjarige op heterdaad betrapt bij inbraak

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

In de loop van afgelopen week werden er op verschillende plaatsen in Landen-Centrum diefstallen gepleegd. De diefstallen gebeurden zowel in woningen als uit een aantal voertuigen. 

Op zondag 31 maart 2019 in de vroege ochtend betrapte de bewoner van een huis in de Verminktenlaan in Landen een minderjarige jongen op heterdaad in zijn woning. De man kon de 16-jarige verdachte in bedwang houden tot de politie ter plaatse was. Hij werd dadelijk gearresteerd. In de tuin lagen drie sportzakken die gevuld waren met persoonlijke bezittingen van de bewoners van het huis.

Op de oprit van de woning vonden de agenten de rugzak van de jongeman. In deze rugzak zaten een trui en een elektronische sigaret. Deze spullen waren gestolen uit een auto die geparkeerd stond in dezelfde straat en waarin was ingebroken.  Een andere getuige herkende de verdachte ook formeel als de jongeman die in een krantenwinkel betalingen had verricht met een gestolen bankkaart. Die bankkaart was enkele dagen eerder ontvreemd uit een geparkeerde auto in de Raatshovenstraat in Landen. Aan de hand van opgenomen sporen zou blijken dat de jonge verdachte eveneens in aanmerking kan komen voor nog andere diefstallen in de stad.

De lokale recherchedienst van de zone Getevallei onderzoekt de zaak intensief verder. De minderjarige werd ter beschikking gesteld van het parket van Leuven die de jeugdrechter vorderde.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten