Persbericht - Lebbeke - Twee winkeldieven die agenten bedreigden met besmetting corona aangehouden

Dinsdagnamiddag 31/3/2020 omstreeks 16u15 werd een winkeldiefstal gepleegd in een filiaal van warenhuis AD Delhaize in de Stationsstraat in Lebbeke.

Twee mannen kwamen naar de winkel. Een man is de winkel binnengegaan en heeft een aantal producten meegenomen (voedingswaren en drank twv 95 euro), terwijl zijn kompaan buiten stond te wachten. Toen de eerste verdachte buiten kwam, vluchtte hij weg met de buit. Tijdens zijn vlucht duwde hij de uitbaatster opzij. De tweede verdachte kon op de parking van de winkel door de politie van PZ Buggenhout/Lebbeke gevat worden.

Deze verdachte, een 31-jarige man uit Schaarbeek, maar feitelijk verblijvende in Lebbeke, werd geboeid en meegenomen in de combi. Tijdens de rit naar het bureel was man verbaal agressief en zei besmet te zijn met corona. Hij hoestte meermaals in de richting van de agenten en zei dat hij hen ook ging besmetten. Aangekomen in het politiecommissariaat werd de man opgesloten in de cel.

De tweede verdachte, de man die goederen uit de winkel had meegenomen en gevlucht was, een 37-jarige man uit Ottignies met feitelijke verblijfplaats in Lebbeke, kon gevat worden aan de Dendermondsesteenweg in Lebbeke. De buit van de winkeldiefstal werd bij hem aangetroffen.

Bij zijn arrestatie riep hij naar de agenten dat hij ziek was, dat hij besmet was met corona, en dat hij de agenten ook ging besmetten. Hij uitte nog meer bedreigingen aan het adres van de politieagenten en zei dat iedereen in het ziekenhuis zou belanden. Hij werd eveneens opgesloten in de cel waar hij nog steeds zeer agressief tekeer ging. Hij bleef roepen dat hij iedereen ging besmetten.

Beide verdachten waren dronken en konden pas na ontnuchtering verhoord worden.

Ze werden gisteren, woensdag 1/4/2020, voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde wegens :

a) diefstal met geweld of bedreiging

b) valse mondelinge berichten over gevaar voor aanslagen op personen of eigendommen waarop criminele straffen zijn gesteld

c) verspreiding van klaarblijkelijk ongevaarlijke stoffen die ernstige gevoelens van vrees voor aanslagen kunnen opwekken

Het parket tilt zwaar aan deze feiten en vroeg de aanhouding van beide verdachten.

De onderzoeksrechter heeft hen beiden onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

 

Communicatiecel parket Oost-Vlaanderen