Persbericht - Leuven - Diefstallen

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Op donderdag 31 maart 2022 omstreeks 8u43 trof de politie in de Stationsstraat te Leuven op een bus van De Lijn 3 mannen aan die in het bezit werden gevonden van een aantal gestolen voorwerpen (gsm's, geld, kledij, ...) en verdovende middelen.

Het gaat om twee meerderjarige mannen en een minderjarige jongen. Zij beschikken over geen officiële documenten maar zouden van Marokkaanse afkomst zijn.

Op de verdachten werden o.a. 2 gsm's aangetroffen die in de nacht van 30 op 31 maart gestolen werden van een 20-jarige man uit Kortenberg en van een 22-jarige man uit Sint-Truiden, alsook een gsm gestolen van een 53-jarige man uit Leuven op 31 maart. Al deze feiten situeerden zich in Leuven.

Het parket heeft voor de 2 meerderjarige verdachten een gerechtelijk onderzoek gevorderd wegens vereniging van misdadigers met het oog op het plegen van diefstallen, diefstal met geweld en gewone diefstal. De onderzoeksrechter heeft beide verdachten aangehouden en zij moeten op 5 april 2022 verschijnen voor de raadkamer. De meerderjarige verdachten ontkennen voorlopig alle betrokkenheid. Het onderzoek zal verder gezet worden onder leiding van de onderzoeksrechter.

Het dossier van de minderjarige verdachte zal worden opgevolgd door de jeugdrechtbank.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten