Persbericht - Leuven - Gerechtelijk onderzoek diefstal met geweld, fietsendiefstal uit woning en poging diefstal in gezinswoningen

Op dinsdag 20 september 2022 omstreeks 10u28 ontvingen de politiediensten een melding van een diefstal met geweld aan de Wingerdstraat te Leuven. Het slachtoffer, een 71-jarige man, verplaatste zich richting het Woonzorgcentrum ‘De Wingerd’. Hij kreeg een duw van twee personen waardoor hij ten val kwam. Volgens zijn verklaring ontvreemdden de twee verdachten zijn tas en vluchtten ze weg.

Later die dag werden omstreeks 11u de politiediensten gecontacteerd inzake drie gestolen fietsen. Deze zouden uit de woning van het slachtoffer zijn ontvreemd. Het slachtoffer, een 33-jarige vrouw, kon twee fietsen iets verderop aantreffen, deze waren beschadigd. De twee verdachten werden aangetroffen met een fiets in hun handen dewelke voldeed aan de beschrijving van de derde fiets die ontvreemd zou zijn van het slachtoffer.

De verdachten konden herkend worden en konden dan ook aan beide feiten gelinkt worden. De beide verdachten worden eveneens gelinkt aan pogingen diefstal die zich voordeden in twee gezinswoningen aan de ’s-Hertogenlaan en de Mechelsesteenweg.

Beide verdachten werden gearresteerd en verhoord. De verdachten, zonder wettelijke verblijfplaats in België, ontkenden de diefstal met geweld. De diefstal van de fietsen gaven ze toe.

Het parket van Leuven heeft voor beide verdachten de onderzoeksrechter gevorderd. De onderzoeksrechter heeft beslist om de verdachten aan te houden, dinsdag moeten ze voor de raadkamer verschijnen. De onderzoeksrechter zal het onderzoek naar de feiten nu verder leiden.