Persbericht - Leuven - Gerechtelijk onderzoek naar fietsdiefstal

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Op maandag 19 december 2022 merkte de PZ Leuven een man op met een mountainbike in het station van Leuven. Het zadel van de fiets stond volgens de politiediensten veel te hoog voor de verdachte. Tijdens de fouille kon men in de jas van de verdachte een fietscomputer aantreffen. Bij de uitlezing van het gsm-toestel van de verdachte kon men een aantal foto’s en filmpjes van verschillende fietsen en fietscomputers terugvinden. De verdachte werd gearresteerd. 

Tijdens zijn verhoor gaf de verdachte toe dat de fiets niet van hem was, hij had deze geleend uit het opvangcentrum in Luik. De fietscomputer zou hij gevonden hebben tussen dozen die bestemd waren om weg te gooien. Wanneer hij wordt geconfronteerd met de filmpjes op zijn gsm, ontkent hij betrokken te zijn bij diefstallen.

Het parket van Leuven heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor diefstal. De verdachte werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter en aangehouden op verdenking van diefstal. De raadkamer besliste op 23 december 2022 om zijn aanhouding te bevestigen.

Het onderzoek wordt verdergezet onder leiding van de onderzoeksrechter. 

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten