Persbericht - Leuven - Gerechtelijk onderzoek naar handel en bezit van verdovende middelen

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Op vrijdag 13 januari 2023 omstreeks 15u15 merkte de PZ Leuven een voertuig op in het centrum van Leuven dat bijna een voetganger aanreed. Het voertuig werd geïntercepteerd en bij de fouille werd 7 gram hasj, 33 gram ketamine en 139 xtc-pillen aangetroffen. De politie vond ook een dolkmes onder de passagierszetel. Eén van de twee verdachten rukte zich los en trachtte te voet de vlucht te nemen, maar werd gevat. De bestuurder werd onderworpen aan een speekseltest, die positief resulteerde op cocaïne en crack.

Er werd een huiszoeking bevolen door het parket in de woningen van beide verdachten, waar bijkomend verschillende hoeveelheden verdovende middelen werden aangetroffen.

De verdachten zijn een man van 21 jaar uit Landen en een man van 25 jaar uit Linter. Tijdens hun verhoor gaven beide verdachten toe verdovende middelen te gebruiken.

Het parket van Leuven heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor inbreuken op de drugs -en wapenwetgeving. De 25-jarige verdachte werd vrijgelaten onder voorwaarden. De 21-jarige verdachte werd aangehouden. Hij diende op dinsdag 14 januari voor de raadkamer te verschijnen, alwaar zijn aanhouding werd bevestigd.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten