Persbericht - Leuven - Gerechtelijk onderzoek naar slagen & verwondingen en weerspannigheid

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Op donderdag 29 september 2022 omstreeks 13u58 kregen de politiediensten de melding van een vechtpartij op het kruispunt van de Vaartstraat en de Rijschoolstraat. Hier werden twee mannen aangetroffen. Een van hen, een 26-jarige man uit Leuven, had een duidelijke verwonding in zijn aangezicht.

De andere man, een 26-jarige man uit Leuven, stelde zich weerspannig en agressief op ten opzichte van de politiediensten. Op camerabeelden kon men vaststellen dat deze man uit het niets het slachtoffer vastgreep om op die manier een slag en stamp toe te dienen. De verdachte gaf toe dat hij het slachtoffer een slag gaf met de vlakke hand omwille van zijn afkeer naar homoseksuelen. Meer beweert hij zich niet te herinneren over de feiten die zich voordeden.

Het parket van Leuven heeft een gerechtelijk onderzoek gevorderd voor opzettelijke slagen en verwondingen met discriminatoire beweegredenen en weerspannigheid. De verdachte werd vrijdag voorgeleid en aangehouden, afgelopen dinsdag is hij voor de raadkamer verschenen alwaar zijn aanhouding werd bevestigd.

De onderzoeksrechter zal het onderzoek nu verder leiden.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten