Persbericht - Leuven - Gerechtelijk onderzoek wegens diefstal met braak, poging diefstal met braak en bendevorming

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Tijdens de avond van maandag 6 maart 2023 vond rond 21u15 een diefstal met braak plaats in de kruidenierszaak Kirkuk aan de Kapucijnenvoer. Volgens een voorbijganger sloegen vier verdachten de glazen inkomdeur van de zaak kapot met een houten pallet. Vervolgens drongen twee van de verdachten de zaak binnen om een onbekende hoeveelheid cash geld uit de kassa te ontvreemden.  

Wanneer de politiediensten ter plaatse kwamen, konden er geen verdachten meer worden aangetroffen. Tijdens de vaststellingen werd de interventieploeg echter gemeld dat er nog een tweede diefstal met braak zou bezig zijn waarbij drie verdachten de ramen van brasserie Absolut in de Mechelsestraat zouden hebben ingeslagen.  

Twee verdachten, een 22-jarige Marokkaanse man en een 25-jarige Marokkaanse man, werden op heterdaad gearresteerd alvorens zij de brasserie konden betreden. Er werden geen andere verdachten meer in of rond het gebouw aangetroffen.  

Ten aanzien van de politie ontkende de 25-jarige verdachte zijn betrokkenheid bij de feiten. De 22-jarige verdachte gaf toe bij beide inbraken aanwezig te zijn geweest, doch ontkende actief aan de feiten te hebben deelgenomen. 

Het parket heeft een gerechtelijk onderzoek gevorderd wegens diefstal met braak, poging tot diefstal met braak en bendevorming. 

Bij de voorleiding bleven de twee verdachten hun betrokkenheid bij de feiten ontkennen. Beiden werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst en zullen 10 maart 2023 moeten verschijnen voor de raadkamer. Het onderzoek loopt nu verder onder leiding van de onderzoeksrechter.   

 

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten