Persbericht - Leuven - Gerechtelijk onderzoek wegens gewapende diefstal en poging gewapende diefstal

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Tijdens de ochtend van vrijdag 7 april 2023 vond omstreeks 7u45 een gewapende diefstal plaats bij een bakkerij in de Mechelsestraat. Volgens de bakker zou een gemaskerde verdachte de winkel zijn binnengekomen en hem onder dreiging van een vuurwapen bevolen hebben om de kassa te ledigen. Nadat de bakker enkele briefjes overhandigde en de verdachte nog wat geld uit de kassa nam, vluchtte deze weg richting de abdij van Keizersberg.

De politie en het labo kwamen onmiddellijk ter plaatse. Een eerste nazicht in de omgeving van de bakkerij was zonder succes. Bij analyse van de beelden van de stadscamera’s kon echter een volledige persoonsbeschrijving van de verdachte worden achterhaald, alsook worden vastgesteld dat hij voorafgaand aan de overval van de bakkerij reeds had gepoogd om een diefstal in de Parijsstraat te plegen. Gezien er sprake was van een wapen, werd een nabijgelegen wapenhandelaar bevraagd. Dit leverde de volledige identiteit van de verdachte op. De politie voerde vervolgens een huiszoeking heterdaad uit in de woning van de verdachte. Hierbij konden de kledij en het masker van de overval worden aangetroffen. De verdachte zelf was echter spoorloos.

In de vroege namiddag voerde de politie nazicht uit in het centrum van Leuven en werd de verdachte opgemerkt terwijl deze samen met een andere man op het terras zat van een eetgelegenheid. Gezien bij de interceptie in de rugzak van de tweede man een alarmpistool werd aangetroffen, werden beiden gearresteerd en overgebracht ten burele.

Bij zijn verhoor verklaarde de tweede verdachte, een 25-jarige man uit Tessenderlo, dat hij met de eerste verdachte had afgesproken om diens alarmpistool over te kopen. De eerste verdachte vertelde hem die ochtend een bakkerij te hebben overvallen. Verder nazicht wees uit dat hij niet bij de overval betrokken was.

De eerste verdachte, een 27-jarige man uit Leuven, bekende de overval te hebben gepleegd. Hij gaf aan te kampen met psychische problemen en een verslavingsproblematiek.

Het parket heeft lastens de 27-jarige verdachte een gerechtelijk onderzoek gevorderd wegens diefstal met geweld met wapenvertoon en poging diefstal met geweld met wapenvertoon.

De verdachte werd op zaterdag 8 april 2023 voorgeleid bij de onderzoeksrechter en onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De raadkamer bevestigde op woensdag 12 april 2023 de verdere aanhouding.  

Het onderzoek loopt verder onder leiding van de onderzoeksrechter.

 

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten