Persbericht - Leuven - Snelle dagvaarding na twee diefstallen

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Op woensdag 13 september omstreeks 13u40 stapte een 31-jarige man zonder gekende verblijfplaats in België binnen in de winkel ‘Express Telecom’ in de Diestsestraat in Leuven.  

De man vulde daarop een eigen meegebrachte tas met verschillende uurwerken die in de vitrine uitgestald waren en zette zijn tas met gestolen goederen buiten voor de winkel op de grond. De winkeluitbater hoorde het gerinkel van de uurwerken en sprak de verdachte aan. Als excuus beweerde de 31-jarige man dat hij op zoek was naar werk bij de winkeluitbater. De uitbater vertrouwde het echter niet en keek in de zak die de verdachte buiten had gezet. Daarin trof de uitbater een 20-tal uurwerken ter waarde van 1000 euro aan die uit de winkel gestolen waren. Hij hield de man tegen en verwittigde de politie. De lokale politie Leuven kwam ter plaatse en kon de man arresteren.  

Uit het onderzoek blijkt dat hij daags voordien ook al werd betrapt in de Diestsestraat bij een diefstal van een fiets.  

Het parket van Leuven besloot de 31-jarige man te dagvaarden volgens de procedure van het snelrecht. Hij moet zich begin november verantwoorden voor de correctionele rechtbank voor feiten van fietsdiefstal en winkeldiefstal. 

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten