Persbericht - Leuven - Snelle dagvaarding voor gauwdief

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

In de nacht van vrijdag 09 september 2022 op zaterdag 10 september 2022 kreeg de PZ Leuven de melding dat er een zakkenroller actief was op de oude markt te Leuven. Rond 2u20 kon een verdachte worden aangetroffen in de Krakenstraat die voldeed aan de beschrijving. De verdachte, een man van 33 jaar zonder vaste verblijfplaats in België, had een rugzak op zich met daarin verschillende truien & jassen, een IPhone, sigaretten, etc. Een slachtoffer meldde zich, zij had gezien hoe de verdachte naast haar jas ging zitten en deze even later was verdwenen. Tijdens de controle herkende zij zowel de verdachte als haar jas. Later die avond konden nog 3 andere slachtoffers worden geïdentificeerd, hun spullen konden reeds worden gerecupereerd.

Tijdens de arrestatie en overbrenging van de verdachte, stelde deze zich zeer weerspannig op naar de politiediensten toe. Hij schold de agenten meermaals uit en spuwde verschillende keren richting de agenten.

Tijdens zijn  verhoor gaf de verdachte aan die avond gedronken te hebben en zich niets meer te herinneren van die avond.

Het parket van Leuven heeft beslist de verdachte te dagvaarden volgens de procedure van het snelrecht. Hij moet zich begin oktober komen verantwoorden bij de correctionele rechtbank van Leuven voor diefstallen, smaad en opzettelijke slagen aan een agent.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten