Persbericht - Leuven - Snelle dagvaarding winkeldiefstallen met geweld

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Op dinsdag 24 januari 2023 betrapte een medewerker van kledingwinkel Vaude te Leuven een man op een winkeldiefstal. De verdachte ging met 3 T-shirts een kledinghokje binnen, kwam naar buiten met 1 T-shirt en vertrok. In het hokje hingen enkel lege kapstokken. De medewerker kon de verdachte op straat staande houden en probeerde deze terug naar binnen te krijgen. De verdachte probeerde zich los te werken door de medewerker te duwen. Uiteindelijk lukte het de medewerker en een buurman om de verdachte terug naar de winkel te krijgen en de politie te verwittigen. In zijn rugzak konden de 2 gestolen T-shirts worden teruggevonden, ze werden beschadigd door de beveiliging eraf te halen. In de rugzak van de verdachte werden nog andere, vermoedelijk gestolen, spullen aangetroffen.  

Na verder onderzoek kon de verdachte nog worden gelinkt aan 2 winkeldiefstallen bij Zara en Jack Wolfskin, waarbij hij ook een medewerker aan de kant zou geduwd hebben om te kunnen vluchten. Telkens zou de verdachte in het kledinghokje de beveiliging van de kledij geknipt hebben.  

De verdachte betreft een man van 37 jaar oud met Poolse nationaliteit. In zijn verhoor gaf de verdachte de diefstal uit de Vaude toe, de andere diefstallen ontkende hij. 

Het parket van Leuven heeft besloten om de verdachte te dagvaarden volgens de snelrechtprocedure voor diefstal met geweld en gewone diefstal. De verdachte moet zich begin maart komen verantwoorden voor de correctionele rechtbank. 

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten