Persbericht – Leuven – Snelrecht voor winkeldiefstal

Een 21-jarige man wordt ervan verdacht op 10/06/2022 omstreeks 16u57 een winkeldiefstal te hebben gepleegd in de INNO te Leuven.

Een ploeg van PZ Leuven stelde omstreeks 16u55 vast dat de verdachte zich zenuwachtig gedroeg voor de ingang van de INNO. Wanneer hij de winkel betrad, werd hij gevolgd door de politie. Ook in de winkel gaf hij een zenuwachtige indruk en keek hij schichtig om zich heen. Nadat hij een aantal petten paste, begaf hij zich in een versnelde pas naar de uitgang van de winkel. Wanneer hij de winkel verliet, trachtte hij om zijn draagtas boven de elektronische beveiligingspoort te houden. Aangezien hij de draagtas niet voldoende hoog hield, ging het alarm alsnog af. De verdachte werd geïnterpelleerd en gearresteerd.

In de draagtas werden 2 lederen schoudertassen, een lederen handtas en een lederen portefeuille voor een totale waarde van € 397,80 aangetroffen. De goederen werden teruggenomen door de INNO. De verdachte erkende de diefstal in zijn verhoor. Naar eigen zeggen zou hij de ontvreemde goederen verkopen.

De verdachte, zonder gekende woon- of verblijfplaats in België, werd onmiddellijk gedagvaard in toepassing van het snelrecht. Hij dient zich in juli 2022 te verantwoorden voor de correctionele rechtbank te Leuven voor winkeldiefstal.