Persbericht - Leuven - Snelrecht wegens diefstal met geweld en illegaal verblijf

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Op 18 maart 2023 vond omstreeks 14u30 een diefstal met geweld plaats in de Diestsestraat te Leuven. Het slachtoffer verkocht voedingswaren ten voordele van een jeugdbeweging en werd daarbij benaderd door twee verdachten van Marokkaanse afkomst. Het slachtoffer kreeg een vuistslag in het aangezicht en enkele stampen op zijn lichaam, waarna een van de verdachten enkele voedingswaren ontvreemde en in de rugzak van de andere verdachte stopte.

Beide verdachten werden door de politie in staat van dronkenschap aangetroffen bij een bankje nabij de feiten. Een van hen bleek geen wettige verblijfplaats in België te hebben. Bij de fouillering trof de politie in de rugzak van een van deze verdachten voedingswaren aan die overeenstemden met de gestolen goederen. De politie deed tevens nazicht van de beschikbare camerabeelden waarop de feiten duidelijk zichtbaar waren.

Tijdens zijn verhoor gaf een van de verdachten aan zich niet meer goed te herinneren wat er gebeurd was. De andere verdachte ontkende een vuistslag en stampen te hebben geven. Na confrontatie met de camerabeelden bekende hij de diefstal.

Het parket van Leuven heeft besloten om de verdachten te dagvaarden volgens de snelrechtprocedure. Beide verdachten moeten zich eind april komen verantwoorden voor de correctionele rechtbank voor diefstal met geweld en een van hen bijkomend voor illegaal verblijf.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten