Persbericht - Leuven - Snelrecht wegens winkeldiefstal en diefstal elektrische step

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Tijdens de vooravond van 6 maart 2023 voerde de PZ Leuven patrouille uit in het stadscentrum. Omstreeks 17u45 werden ter hoogte van de fietsenstalling aan het Smoldersplein twee mannen opgemerkt dewelke een step aan het manipuleren waren. Bij controle werd vastgesteld dat beide mannen van Algerijnse origine zijn en geen wettige verblijfsplaats in België hebben. Gelet op hun verdachte gedrag en illegaal verblijf in het land, werden zij bestuurlijk van hun vrijheid beroofd.  

Bij de fouillering ten burele werden in een winkelzak van één van de verdachten verschillende sportbroeken aangetroffen waarop de antidiefstalbeveiliging nog aanwezig was. Uit nazicht van de etiketten bleek dat de broeken gestolen werden bij SportsDirect. Daarnaast werden in de schoudertassen van de beide verdachten verschillende ongeopende pakjes kousen, 400 EUR cash geld en een kniptang teruggevonden. Tijdens de fouillering werd verder via een collega-inspecteur vernomen dat er omstreeks 17u een diefstal van een elektrische step plaatsvond in de Action van Leuven waarbij foto’s werden genomen van twee mannen dewelke uiterlijk overeenstemmen met de verdachten.  

Het parket van Leuven heeft besloten om de verdachten te dagvaarden volgens de snelrechtprocedure. De verdachten moeten zich eind april komen verantwoorden voor de correctionele rechtbank voor de diefstallen, bendevorming en illegaal verblijf. 

 

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten