Persbericht - Leuven/Pelt - Gerechtelijk onderzoek naar drugsdealer

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 juni 2022 hield een team van de PZ Leuven een patrouille in de uitgaansbuurt van Leuven. Rond middernacht merkten zij twee jongemannen op die elk een joint aan het roken waren in de Kiekenstraat. De patrouille ging over tot de controle van beide mannen. Eén van hen had een joint en een XTC-pil op zak. Bij de andere verdachte, een man van 22 jaar oud, werden verschillende hoeveelheden XTC, MDMA, cannabis, ketamine en clonazepam aangetroffen. Hij had ook 260 euro op zak.

De man werd gearresteerd op verdenking van het verkopen van verdovende middelen.

Tijdens de huiszoeking bij de verdachte in Pelt werd eveneens cannabis, hasj, XTC, MDMA, codeïne, zware medicatie en flacons met vloeistof gevonden, net als 1665 euro cash, gripzakjes en een precisieweegschaal. Tijdens zijn verhoor ontkende de verdachte de drugs te verkopen, hij gaf wel toe een problematische gebruiker te zijn.

Het parket van Leuven heeft de onderzoeksrechter gevorderd, die de verdachte heeft aangehouden. Op woensdag 8 juni 2022 moest de verdachte verschijnen voor de raadkamer, die zijn aanhouding heeft verlengd.  

Het onderzoek loopt nu verder onder leiding van de onderzoeksrechter.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten