Persbericht - Lier - Koerierdienst drugs opgerold door PZ LIER

Sinds begin april 2018 komt er in het kader van een ander onderzoek een persoon uit Antwerpen in beeld als drugsdealer. Op basis van deze informatie werd er op vraag van het Parket, een nieuw gerechtelijk onderzoek opgestart naar het op een georganiseerde wijze verhandelen van drugs.

Na intensief onderzoek bleek de man vanuit zijn verblijfplaats in Edegem verschillende koeriers aan te sturen die de drugs op de afgesproken plaatsen in de regio van de provincie Antwerpen en Mechelen dienden te leveren aan de lokale gebruikers.

De bende bleek zeer goed georganiseerd. Ze hadden een koerierdienst opgericht waarbij de bovendealer de koeriers aanstuurde via dataverbinding om de drugs zo aan de lokale gebruikers te bezorgen.

Op woensdag  13 juni 2018 vonden er in opdracht van de onderzoeksrechter te Antwerpen, afdeling Mechelen, simultaan 6 huiszoekingen plaats in oa. Berchem, Edegem , Lier en Tremelo.

Tijdens deze huiszoekingen vond de politie  131 gram cocaïne; 20 gram hasj ; 1.017 kilo marihuana , 5091 XTC pillen , verkoopattributen , 4477 euro cash geld, gsm’s, 4 mogelijke Rolex uurwerken en materiaal van een ontmantelde drugsplantage.  Vijf mannen : een 21- jarige man uit Lier , een 25-jarige man uit Heist-op-den-Berg, een 29-jarige man uit Antwerpen ,een  33-jarige man uit Edegem en een 20-jarige man uit Boechout werden gearresteerd.

Vier van de vijf verdachten werden voorgeleid bij de Onderzoeksrechter te Antwerpen, afdeling Mechelen. Hij besliste om de 33 jarige man uit Edegem, de 29-jarige man uit Antwerpen en de 21-jarige man uit Lier aan te houden. De 25-jarige man uit Heist-op-den-Berg werd vrijgelaten onder voorwaarden.

Lieselotte Claessens