Persbericht - Lokeren - verdachten woninginbraak gevat

Op donderdag 10 mei 2018 omstreeks 13u30 werden 5 personen gevat die verdacht worden van een woninginbraak in de Bakkerstraat in Lokeren.

Een getuige had kort na de middag opgemerkt dat in de straat een wagen met Franse nummerplaat stond geparkeerd met 2 personen aan boord, en met draaiende motor. Op een bepaald moment kwamen 3 personen van de oprit van een woning in de Bakkerstraat gelopen met goederen in hun handen. Ze stapten in de wagen die daarop onmiddellijk vertrok.

De getuige verwittigde de politie die de wagen kon intercepteren op de E17 richting Gent thv de oprit Beervelde. In het voertuig zaten 5 personen.

Ondertussen had de bewoner van de woning in de Bakkerstraat bij zijn thuiskomst vastgesteld dat er ingebroken was en dat een aantal goederen (waaronder elektronica) waren ontvreemd.

In het voertuig van de verdachten werd een groot deel van de buit aangetroffen, maar ook andere goederen die mogelijk van andere diefstallen afkomstig zijn (gsm’s, gps-toestellen, laptops, enz).

De 5 personen werden gearresteerd. Het betreft 4 meerderjarige mannen en één minderjarige.

De meerderjarigen, 4 mannen van respectievelijk 18, 21, 23 en 35 jaar, allen met de Roemeense nationaliteit en zonder gekende woon- of verblijfplaats in België, werden vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde die besliste om hen alle 4 aan te gehouden.

De minderjarige werd voorgeleid bij de jeugdrechter in Dendermonde en werd op bevel van de jeugdrechter overgebracht naar een gesloten jeugdinstelling.

Sarah Demeyer, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen