Persbericht - Maldegem (Adegem) - zwaar verkeersongeval met 4 dodelijke slachtoffers

Deze voormiddag vond omstreeks 11u een zware aanrijding plaats thv het kruispunt van de E34/N49 met de Celieplas in Adegem.

Een vrachtwagen die op de N49 reed in de richting van Knokke, reed om nog ongekende redenen in op een rij voertuigen die stilstond aan de verkeerslichten.

De vrachtwagen kwam gedeeltelijk terecht boven op het voertuig dat als laatste in de file stond. Alle inzittenden van dit voertuig (4) overleefden de klap niet.

Het gaat om 2 vrouwen en 2 kinderen, nl een 37-jarige vrouw uit Kaprijke (bestuurster), met naast haar haar 60-jarige moeder uit Assenede. Op de achterbank zaten haar 3-jarig zoontje en een 3-jarige nichtje uit Eeklo.

Door de impact van de aanrijding werden nog 5 andere voertuigen betrokken in de botsing. In één van deze voertuigen geraakten nog 2 personen licht gewond.  Ze werden overgebracht naar het ziekenhuis. Andere slachtoffers waren in shock en werden ter plaatse verzorgd.

Het parket stapte ter plaatse af met een verkeersdeskundige.

De vrachtwagenbestuurder, een 27-jarige man uit Lokeren, legde een negatieve ademtest af en testte ook negatief op drugs.

Het parket trok zijn rijbewijs in voor 15 dagen. Hij werd eveneens van zijn vrijheid beroofd.

Caroline Jonckers, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen