Persbericht - Mechelen - Aanhoudingen in onderzoek naar informaticabedrog

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De onderzoeksrechter voert een onderzoek naar informaticafraude, waarbij afgelopen maandag vier mensen werden opgepakt na een reeks huiszoekingen.

 

Op 23 december 2022 deed een vrouw uit Mechelen aangifte van informaticafraude bij PZ Rivierenland.  De recherche van PZ Rivierenland startte een onderzoek waarbij meerdere verdachten in beeld kwamen. Daarop vorderde het parket Antwerpen de onderzoeksrechter voor informaticafraude en criminele organisatie.

Een van de verdachten, een 18-jarige man uit Aalst, werd op 29 september 2023 bij een controle door PZ Antwerpen aangetroffen in het bezit van een groot aantal bankkaarten die niet op zijn naam stonde en een aanzienlijke geldsom.

De tiener werd gearresteerd en PZ Aalst voerde een huiszoeking uit op de woonplaats van de man, waarbij nog meer bankkaarten en merkkledij werd aangetroffen. De onderzoeksrechter plaatste de 18-jarige op 30 september onder aanhoudingsmandaat. 

In het verdere onderzoek werd de rest van de organisatie in kaart gebracht, waarna de onderzoeksrechter  op maandag 23 oktober 2023 opdracht gaf tot verschillende huiszoekingen. Daarbij konden vier mensen gearresteerd werden. Na voorleiding besliste de onderzoeksrechter om één verdachte aan te houden, twee verdachten vrij te laten onder voorwaarden en om een verdachte na verhoor te laten beschikken.

Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet door de recherche van PZ Rivierenland.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten