Persbericht - Mechelen - Koppel aangehouden voor poging tot moord

De onderzoeksrechter in Mechelen heeft vandaag een 25-jarige man en een 33-jarige vrouw aangehouden voor een poging tot moord op een 54-jarige man. De feiten speelden zich af tegen een familiale achtergrond over het hoederecht van het kleinkind van het slachtoffer.

Op kerstdag voerden 4 verdachten rond 22.30 uur een raid uit op de woning van de 54-jarige man aan de Liersesteenweg in Mechelen. Het glas in de voordeur werd stukgeslagen met een baseballknuppel. Toen de bewoner ging kijken, werd hij zelf aangevallen en werd hij verschillende keren met de knuppel geslagen op het lichaam en op het hoofd. De man liep levensgevaarlijke verwondingen op en ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Een van de verdachten werd herkend als de nieuwe vriend van de ex-schoondochter van het slachtoffer. Het gaat om een 25-jarige Roemeen die in Wommelgem woont. Hij kon de volgende ochtend gearresteerd worden samen met de ex-schoondochter.

Het parket heeft de onderzoeksrechter gevorderd en liet het koppel voorleiden voor poging tot moord. De onderzoeksrechter heeft de 25-jarige Roemeen onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De 33-jarige ex-schoondochter is aangehouden onder elektronisch toezicht.   

Dinsdag verschijnt de Roemeen voor de raadkamer.

Het gerechtelijk onderzoek, onder meer naar andere betrokkenen, wordt verdergezet door PZ MeWi.