Persbericht - Mechelen - Man aangehouden na schietpartij

De onderzoeksrechter in Mechelen heeft gisteren een 18-jarige man uit Vilvoorde aangehouden voor zijn betrokkenheid bij de schietpartij van vrijdagavond in Mechelen.

Een aantal mensen had vrijdag in de buurt van park Papenhof afgesproken om softdrugs te verhandelen, maar de deal mondde uit in een discussie. Daarbij zou langs beide zijden gereageerd zijn. Het dispuut eindigde met een schot, waarbij een 20-jarige in het bovenbeen werd geraakt. De hulpdiensten troffen de man aan en brachten hem naar het ziekenhuis.

Na de feiten werd een sporenonderzoek gedaan met het labo en werden kogelhulzen aangetroffen. Bij daglicht werd op zaterdag de buurt opnieuw uitgekamd en daarbij werd een wapen gevonden.

Het parket had vrijdagavond de onderzoeksrechter gevorderd voor poging tot moord. Al snel hadden de speurders één van de betrokkene geïdentificeerd. Nadat hij niet thuis bleek te zijn bij een huiszoeking, bood hij zich in de loop van zaterdag met zijn advocaat aan bij PZ Rivierenland. Het intensieve speurwerk leidde verder naar een tweede verdachte, een 18-jarige uit Vilvoorde. Hij kon zaterdagavond nog gearresteerd en verhoord worden. Hij gaf in zijn verklaring aan dat hij het schot had gelost.

De onderzoeksrechter heeft zondag na de voorleiding beslist om de 18-jarige man uit Vilvoorde aan te houden. De andere man mocht beschikken.

Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen