Persbericht - Mechelen - Nederlandse verdachte aangehouden in onderzoek naar ontploffing in de Bethaniënstraat

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Op vraag van het Mechels gerecht is een Nederlandse verdachte van 19 jaar op 16 februari 2023 in Nederland aangehouden in het onderzoek naar de feiten in de Bethaniënstraat in Mechelen en dit met het oog op uitlevering naar België.

In de nacht van 15 op 16 februari werd in de Bethaniënstraat in Mechelen een brandbom tegen de voordeur van een pand geplaatst. Er vielen geen gewonde bij de ontploffing. Er was wel sprake van materiële schade aan de voordeur, de gevels van twee huizen en aan een geparkeerd voertuig. De onderzoeksrechter werd door het parket gevorderd voor opzettelijke brandstichting bij nacht in een bewoond pand met vermoeden van menselijke aanwezigheid en deelname aan een criminele organisatie, en stapte ter plaatse af met een branddeskundige.

Op camerabeelden werd een Nederlands voertuig opgemerkt, dat bewegingen had gemaakt die mogelijks in verband stonden met de feiten. Het voertuig kwam kort voor de feiten in de buurt en verliet opnieuw de plaats kort na de feiten. Dankzij een goede politionele en justitiële samenwerking tussen België en Nederland kon de verdachte, die door de Nederlandse politie als bestuurder van het voertuig was opgemerkt, geïdentificeerd en gearresteerd worden. Het parket van Antwerpen vraagt nu de overlevering. 

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten